pondělí 16. listopadu 2009

Top Gear v TV - 47. týden (ale možná taky někdy jindy)

V TV programu napsaný Polární speciál, v mailu z PR oddělení Primy slíbený Polární speciál, dokonce EPG v průběhu vysílání hlásí, že právě běží Polární speciál, a na obrazovce - 6. díl 11. řady. Což je, aby vám doklapla ďábelská lstivost této změny, poslední díl řady, kterou Prima COOL začne (zřejmě) vysílat tento pátek. Řeč je samozřejmě o pátečním večeru. Přiznám se, že vtip toho celého mi uniká, mám na to jen ničím nepodloženou teorii. Už jsem ale napsal na Primu rozhořčený (leč férový) email zklamaného fanouška a pokud/až se dozvím odpověď, zkusím to tady přetlumočit.

Na druhou stranu tím tato na první pohled nudná rubrika získává jistý nádech tajemna. Bude Prima COOL vysílat na konci týdne ten díl, který je napsaný v TV programu? Nebude dokonce vysílat něco zcela jiného, jako třeba The Fifth Gear? A co na to říká Jan Tleskač?


Top Gear 11x01
PRIMA COOL Pátek 20.11. ve 20:15 (repríza sobota 21.11. ve 14:40)

Co uvidíte: Test Ferrari 430 Scuderia, pokus o překonání světového rekordu ve skoku do dálky s autem jedoucím pozpátku, průzkum spotřeby paliva (v tzv. "Clarkson style") a pokus o sestavení policejního vozu za 1000 liber.

Můj komentář: Jeremy vypadá téměř přesvědčivě, když mu z testu spotřeby vyjde, že BMW M3 je úspornější auto než Toyota Prius. Levná policejní auta jsou skvělá - zločinci jistě dostanou záchvat smíchu až je uvidí (a uslyší) a budou zcela bezbranní.


Top Gear 06x07
PRIMA COOL Sobota 21.11. ve 20:20 (repríza neděle 22.11. ve 14:40)

Co uvidíte: Test TVR Sagaris, závod Fiat Panda versus maratónský běžec a pokus o zajetí kola na Nürburgringu ve Fordu Transit pod deset minut.

Můj komentář: Pohybujete-lis se pravidelně po Londýně, pak se určitě dívejte. Dozvíte se, jestli máte trénovat běhání, nebo raději šetřit na auto. Úplně fascinující byl ale pokus s Transitem. I když to na první pohled nevypadá jako trhák, udělali to zajímavě, napínavě a vtipně. Prostě po Top Gearovsku.


Top Gear 14x02
BBC2 Neděle 22.11. ve 22:00

Co uvidíte: Test Corvette ZR1's a Audi's R8 V10. Pak všichni tři moderátoři spojí své síly, společně sestrojí elektromobil a pokusí se s nám projít všemi testy, povinnými pro nová auta. A do auta za rozumnou cenu usedne Michael Sheen.

Můj komentář: V Top Gearu staví elektromobil? I Jeremy?!?

A nakonec, hledáte-li způsob, jak nový Top Gear sledovat a nečetli jste tento můj příspěvek, pak.. si ho prostě přečtěte. Mimochodem na http://www.topgearepisodesonline.com/ se objevila zpráva, že se tam budou objevovat i epizody z nové řady, i když možná trochu se zpožděním.

Žádné komentáře:

Okomentovat