pondělí 19. října 2009

Top Gear v TV tento týden - epizody 06x03 a 10x09

Jak jistě víte, Top Gear u nás můžete sledovat na PRIMA COOL každý pátek a sobotu. Program je dabovaný, lépe řečeno slyšíte v podkresu originál a přes to český komentář. Dle mého názoru je český dabing velmi dobrý, problém jen je, že pořad jako Top Gear dabingem trochu ztrácí. Ale řekněme, že výsledek je tak dobrý, jak jen to je za daných okolností možné :-)
PRIMA COOL vysílá trochu starší řady, což ale taky není nic neobvyklého. Pokud mohu z pohledu na Internet posoudit, dělá to více zahraničních televizí. Na oplátku PRIMA COOL vysílá hned dvě řady současně - 6. řadu z roku 2005 (v TV programu ji najdete pod označením Top Gear VI) a 10. řadu z roku 2007 (která je bůhvíproč označená jako Top Gear 2008).
Tady je stručný obsah epizod, které se budou vysílat tento týden.


Top Gear 10x09
PRIMA COOL Pátek 23.10. ve 20:15 (repríza sobota 24.10. ve 14:40)
Nenechte se zmást názvem Top Gear 2008 (8), který nejdete v TV programu. Jde skutečně o 9. epizodu z 10. řady, která měla premiéru 9.12.2007.
Hlavním trhákem této epizody je 24 hodinový závod Britcar na Silverstonu, kterého se chlapci zúčastní v upraveném BMW 330D. Kromě toho testují Ascari A10, Fiat 500 a kolo v autě za rozumnou cenu zajede Keith Allen.
Pro mě osobně patří tento díl do zlatého fondu TG. 24 hodinovka v Silverstone je skvěle natočená. Přestože vlastně o nic nejde a ani to neskončí žádným extra výsledkem, máte celou dobu dojem, že sledujete úžasné drama a na konci slavíte (spolu s celým týmem TG) jako kdyby to celé vyhráli. Jeremy dokonce uroní slzu! Tady je sestříhaná verze, ale ta zdaleka není tak poutavá jako plná verze.




Top Gear 06x03
PRIMA COOL Sobota 24.10. ve 20:15 (repríza neděle 25.10. ve 14:40)
3. epizoda z 6. řady, která měla původní premiéru 12.6.2005.
Jeremy otevírá místní lázně ve svém tradičním stylu (viz. obrázek dole), kromě toho uvidíte testy Aston Martin DB9 Volante, Maserati Bora, Wiesman MF 3 a TVR Tuscan. Hvězdou v autě za rozumnou cenu bude Christopher Eccleston.



3 komentáře:

  1. asi chteji aby to vypadalo ze davaji soucasne se sestou i nejakou temer novou radu :))

    strasne me mrzi ze tam nedali titulky..:( myslim ze lidi ktery na to koukaji by si to precetli bez vetsich reci:)

    OdpovědětVymazat
  2. Bohuzel nase televize (krome ct2) se boji, ze by na to kvuli tomu spousta lidi nekoukala a tak to, kvuli tem lenochum, kteri odmitaji cist titulky, radeji vsechno dabuji... Pak to u nas nema byt s anglictinou tak spatne, kdyz se s ni clovek v TV odmalicka nesetkava a nema zadne zaklady.

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky kouknu na český díl a pak hledám na Youtubku originál, když vím, o co jde. V anglickém znění je to fakt nesrovnatelně lepší a zábavnější. Navíc se mi líbí jejich angličtina..

    OdpovědětVymazat