úterý 13. října 2009

České titulky pro TG videa na YouTube.com

Vyrábění tituků k jednotlivým epizodám TG zabere víc času, než si mohu dovolit, na druhou stranu bych titulky rád dělal dál. Rozhodl jsem se proto zkusit otitulkovat některá oficiální TG videa na YouTube.com, protože ty mají typicky jen kolem deseti minut a přitom zachycují nejzajímavější momenty z jednotlivých epizod.
Problém je, že na YouTube se nedají vložit titulky do cizích videí. Po chvíli hledání jsem ale našel řešení v podobě serveru TransYouTube.com. Ten umožňuje přesně to, co potřebuji, ale nejsem si jistý, jak moc tohle řešení funguje. Narazil jsem na problémy v kombinaci s IE8, občas se mi také zdálo, že se nezobrazovaly titulky, které jsem předtím uložil. Zkušebně jsem otitulkoval jeden kousek, budu rád, když se na něj podívate a dáte mi vědět, pokud byste narazili na nějaké technické problémy.

Ještě bych chtěl připomenout, že si můžete stáhnout české titulky k celému africkému speciálu, více informací najdete tady.

Top Gear - Dobrodružství v Botswaně část první - problémy s přejezdem solné pláně
10. řada, 4. epizoda

10 komentářů:

  1. v opere 9.64 mi titulky jedou spravne :)
    jen je velka skoda ze si takle nemuzu lehnout na hodinu do pstele a bavit se :( ale co se da delat.aspon neco:)

    poznamka k videu:jakto ze richard ma na tom opelu ocividne neoriginalni kola a nikdo se nad tim nepozastavil? nebo to s nima uz koupil? nevi nekdo?

    OdpovědětVymazat
  2. Chápu tvůj povzdech, tohle je skutečně spíš k rannímu kafi. Na pátek chystám další kousek, tak snad ti to spraví chuť :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, když teď děláš titulky k videím na You Tube, mohl bych tě poprosit o titulky k tomuhle videu www.youtube.com/watch?v=h_KIqdS1SO0 budu ti fakt moc vděčný pokud by si mi k tomu někdy udělal titulky. Předem diky

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, tímhle videem jsem chtěl začít, ale TransYouTube.com s ním má nějaký problém a neumožní mi jej otitulkovat. Budu to určitě ještě zkoušet, protože je to skvělý klip, ale bohužel zatím nevím, v čem je problém.

    OdpovědětVymazat
  5. ja ho uploadnu znovu .mam presne tohle stazeny..myslim ze moje verze z myho uctu uz by mela jit otitulkovat (tamto jsou ofiko stranky top gearu a podle me je to ten problem)

    OdpovědětVymazat
  6. Titulky ok, technicke problemy na mem starickem IE6 zadne;)

    OdpovědětVymazat
  7. karelpipin: Obecně by TransYouTube.com neměl mít problém s oficiálními TG videi. Zatím jsem nenarazil na žádné jiné, které by nešlo přeložit. Nicméně, pokud tam nahraješ to svoje, pošli mi pak prosím link, ať to nemusím hledat.

    OdpovědětVymazat
  8. ja to zkousel nekolikrat ale nejde mi to..je to moc dlouhé .. muzu to nahrat na leteckou poštu nebo na neco podobnyho ..strihani videa neni zrovna neco co bych uměl :) ma to 190 mega - tak jestli ti to k necemu bude tak rekni a ja to zkusim nekam nahrat

    OdpovědětVymazat
  9. Já mam doma ten díl s Fiestou, rozdělím to na dvě části, trochu to upravým, nahraju to na You Tube a pak jsem hodim odkazy. jelikož z toho budou dva klipy, tak můžeš přeložit jen jeden a pak druhej, když teď nemáš moc času.

    OdpovědětVymazat
  10. Dnes jsem na YouTube našel tahle 2 videa: http://www.youtube.com/watch?v=6Zy78tFPQwQ a http://www.youtube.com/watch?v=sYIyCmcuQno. Myslím, že by to tím mělo být vyřešeno, udělám titulky k nim.

    OdpovědětVymazat