středa 11. listopadu 2009

14. řada začíná - jak ji sledovat?

Jak jsem již psal, v neděli večer ve 22:00 našeho času vysílá BBC 2 první díl 14., tedy nejnovější řady Top Gearu. Pro našince, řešícího jak novou řadu sledovat, jsem se pokusil dát dohromady pár tipů.

Varianta 1 - pro bigotní slušňáky
Zřejmě nejjednodušší, nejrychlejší a nejlegálnější cesta je sledovat Top Gear přímo na BBC 2. Bohužel, v našich zeměpisných šířkách tuto stanici jen tak na kus drátu nechytíte. Naladit se dá asi jen na satelitu Sky TV, ale ten je tuším placený. Alternativou by mohly být programy Satellite TV for PC nebo PCTV4ME, ale nemám s nimi žádnou zkušenost a nějak k nim nemám důvěru. Navíc jsou samozřejmě taky placené.

Slibně by mohl vypadat BBC iPlayer, což je internetová aplikace, na které si můžete pustit libovolný pořad vysílaný BBC v posledních 7 dnech. Bohužel je její použití omezeno jen na UK. Prý se snad plánuje i mezinárodní (placená) verze, o které nikdo neví kdy bude, ale do neděle do desíti to nebude téměř určitě.

Podtrženo, sečteno, bigotní slušňáci žijící mimo UK nemají prakticky šanci.

Varianta 2 - pro normální lidi
Slibně vypadají servery http://www.topgearepisodesonline.com nebo http://www.casttv.com/shows/top-gear. Na obou se můžete podívat na starší díly Top Gearu on-line, přímo ve svém prohlížeči. Netuším zda, případně jak rychle, se na těchto serverech objeví nové epizody, ale zdá se mi, že je to velmi pravděpodobné.

Nad legálností těchto serverů lze mít jistě oprávněné pochybnosti, ale pokud vám nevadí, že zář vaší karmy ztratí nějaký ten lumen, zkuste se na nich v pondělí porozhlédnout.

Varianta 3 - pro členy Pirátské strany
Co vám budu radit? Nainstalujte si poslední verzi bittorent klienta a v pondělí ráno se poohlédněte na svém oblíbeném pirátském serveru po příslušném souboru. Předpokládám, že během stahování si ještě budete točit modlitebním mlýnkem schválně na nesprávnou stranu, protože vaše karma je vám úplně ukradená!

A to je všechno, pokud víte o nějakém dalším způsobu, budu rád když je zmíníte v komentářích. Každopádně, ať už novou řadu budete sledovat jakkoliv, přeji mnoho zábavy! :-)

A ještě jedna dobrá zpráva na závěr - Sovička, který vyrobil české titulky pro téměř kompletní 13. řadu, v podstatě slíbil (ehm), že bude dělat české titulky i k nové řadě. Pokud o ně máte zájem, napiště mu prosím předem díky do diskuze na jeho stránkách. Také se mu ozvěte, pokud byste měli čas a náladu mu s tím pomoct (načasovat titulky, přeložit část epizody apod.)

6 komentářů:

  1. Ty kecy ohledne stahovani TG z torrentu jsou v tomhle pripade hodne mimo. Pri stahovani filmu se da rict, ze je to spatne, protoze clovek ma sanci jit na nej do kina. Ovsem jaky je rozdil mezi stahnutim TG z torrentu a shlednutim dilu v tv? V obou pripadech z tebe tvurci poradu nic nemaji. Jasne, kdyby vsichni sosali a nikdo nekoukal na tv (ani v GB) a sledovanost byla nulova, nastal by problem, ale pokud clovek zije v cizine a nema takove moznosti, jako britove, tak na tom nevidim nic spatneho. A jeste rekni, ze ty nebudes stahovat nove dily z NETu;)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemáš pravdu, pokud si to stahneš z netu, tak máš pravdu, že z toho tvůrci pořadu nic nemají (proto je to protizákoné), ale když na ten pořad koukáš v TV, teda aby si nato mohl vůbec koukat v TV, tak nějaká Tv stanice která ten pořad chce vysílat, musí zaplatit vysílací práva (hodně hodně peněz) a nezapomeň, že platíme různé poplatky a mimo jiné i poplatek za sledovaní TV :). Takže část zaplatí každej člověk, další vec jsou reklamy, sponzoři, míra sledovanosti atd.... Takře asi tak. Dál bych se tim asi nezabíval, protože to co si napsal je pěknej nesmysl a asi nemáš moc velkou představu jak to všechno funguje. A když někdo nežije ve VB a doma BBC nechytí tak má prostě smůlu, proto existuje něco jako DVD, který si člověk může koupit a koukat v pohodlí domova.

    OdpovědětVymazat
  3. Snažil jsem se ty "kecy" o torrentech napsat s nadsázkou, ale zřejmě se to ne zcela povedlo. Nebo jen nemají členové Pirátské strany smysl pro humor? :-)
    Torrent si samozřejmě taky občas stáhnu, ale vždycky až v sebeobraně, když není jiná, dostupná a legální cesta. Jinak v podstatě souhlasím s druhým Anonymem. Ale nesoudím.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymové,
    máte tolik smyslu pro nadsázku, že vás Top Ger prostě nemůže zajímat.
    Richard Albrecht

    OdpovědětVymazat
  5. sovička titulky udělá, jen je líný dělat základní časování, takže proto čeká na anglické titulky aby se tolik nenadřel :D Ale jestli do neděle nebudou alespoň nějaké, tak už se naštvu a zzačnu dělat komplet vlastní ;)
    - sovicka

    OdpovědětVymazat
  6. BBC player stáhnout lze za 15 liber na měsíc... nebo tak nějak... koukala jsem na to minulý týden, ale nebralo mi to moje číslo účtu... nevím, zůstanu u torrentu - karma nekarma...
    For Sovička: dík, jsi nejlepší!

    OdpovědětVymazat